Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce!
Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.
Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.
Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Czytając tę książkę, mamy wrażenie przebywania we włoskim domu, w którego centrum znajduje się kuchnia, i bez względu na to, gdzie akurat siedzimy, zawsze dochodzi nas przyjazny odgłos kuchennej krzątaniny. Wydaje się, że Włosi jedzą nie po to, by podtrzymać funkcje życiowe, ale by nadać swemu życiu sens.
wloskieprzepisy.pl
EAN: 9788381256162
Producent
Kod produktu
378282
Autor
Elena Kostiukovich
, Kostiukovich Elena
Tytuł
Sekrety włoskiej kuchni
, Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?
Liczba stron
640
Stan
Nowy
Okładka
twarda
Wydawnictwo
Albatros
, Wydawnictwo Albatros Andrzej Kuryłowicz
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię