Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy w trakcie kształtowania poszczególnych rodzajów pieczywa. Atutem podręcznika jest szata graficzna, która pokazuje poszczególne etapy ręcznego formowania wyborów. Naukę ułatwiają ćwiczenia do wykonania w szkolnej pracowni i liczne pytania sprawdzające. Ciekawostką jest słowniczek dawnych terminów piekarskich, których nadal używa się w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.
EAN: 9788302157103
Producent
Kod produktu
253840
Autor
Ewa Giemza
Tytuł
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyr. T.3.2
, Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
Liczba stron
152
Stan
Nowy
Okładka
miękka
Wydawnictwo
inne
, WSIP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.238
Rodzaj
tradycyjny podręcznik
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię